48ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ 28,29 Ιουνίου 2011




Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα και αύριο εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα εν όψει και της ψήφισης στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων να κατέβουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν μαζικά ενάντια στα νέα οικονομικά μέτρα. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, ενώ ξεχωριστή κινητοποίηση διοργανώνει στις 10.00 το πρωί έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου το Πανεργατικό Μέτωπο Αγώνα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Νίκος Δερεδάκης, ανέφερε: «Μετά την καθ’ ομολογούμενη αποτυχία του μνημονίου η κυβέρνηση, δυστυχώς, συνεχίζει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή που ονομάζεται μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και εφαρμοστικός νόμος. Παρόλο που λεφτά υπάρχουν κατά ορισμένους, δυστυχώς, αυτά παραμένουν στις ίδιες τσέπες, δυστυχώς όχι στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό εδώ και καιρό και κανείς δεν μπαίνει στη διαδικασία να σώσει την χώρα. Μπορεί σαν εργαζόμενοι στο μνημόνιο ένα, να βάλαμε πλάτη, όπως ήθελε ο πρωθυπουργός με φόντο το γαλάζιο στο Καστελόριζο αλλά πλέον δεν αντέχει ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, αυτή τη φοροκαταιγίδα επιδρομών, οι οποίες όταν έρθουν γιατί ακόμα σαν έλληνες είμαστε ωχαδερφιστές, δυστυχώς όμως από τον άλλο μήνα θα μας βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και θα μας πάρουν όσα ευρώ μας έχουν απομείνει. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αγωνιστούμε μαζικά, να συσπειρωθούμε όλοί πίσω από τα συνδικαλιστικά κινήματα, τα οποία τώρα, πέρα από τις αδυναμίες που έχουν πρέπει να δείξουν την πραγματική τους δυνατότητα, τον πραγματικό τους ρόλο και σαν ΑΔΕΔΥ καλούμε όλους τους Ρεθεμνιώτες δημοσίους υπαλλήλους να ενώσουν τις φωνές τους με τους δημοσίους και τους μικρομεσαίους στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και μαζί με τους Αγανακτισμένους της πλατείας Αγνώστου Στρατιώτη να γίνουμε μια γροθιά, ένα ποτάμι να δώσουμε και εμείς το μήνυμα μας στην κυβέρνηση ότι δεν αντέχουμε άλλο, δεν μπορούμε άλλο».

Εφ. Ρεθεμνιώτικα Νέα (28/6/2011)



Από την πλευρά του ο Νίκος Δερεδάκης, από την ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για μια κυβέρνηση που ακολουθεί παλιομοδίτικη συνταγή που έχει δείξει με βάση και το μνημόνιο ότι δεν μπορεί να αποδώσει τίποτα. «Η μεσαία τάξη πληρώνει για άλλη μια φορά το μάρμαρο. Τα λεφτά παραμένουν στις ίδιες τσέπες, όχι στην Ελλάδα πια, αλλά στο εξωτερικό και κανείς δεν μπαίνει στη διαδικασία να προσπαθήσει να σώσει τη χώρα. Μπορεί σαν εργαζόμενοι να βάλαμε πλάτη στο μνημόνιο 1 όπως ήθελε ο πρωθυπουργός, αλλά πλέον δεν αντέχει ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο υπάλληλος την φοροκαταιγίδα. Το μόνο που μας μένει είναι ένας μαζικός αγώνας, να ενώσουμε όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και οι μικρομεσαίοι τις φωνές μας, μαζί με τους αγανακτισμένους της πλατείας του Αγνώστου και να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν αντέχουμε άλλο, είμαστε η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και χωρίς εμάς τίποτα δεν μπορεί να γίνει».

Εφ. Κρητική Επιθεώρηση (28/6/2011)





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Μήπως χρειάζεται επανεκκίνηση;