Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας κονδύλι ύψους 1,5 εκ. ευρώ για την ανέγερση 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου στο Ρουσσοσπίτι.

Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκα την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να επιχορηγήσει το Δήμο Ρεθύμνης από τις πιστώσεις του έργου 1999ΣΕ04760004 «ΠΡΟΣΚΤ. ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚ. ΔΙΔΑΚΤ. Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΜ. ΑΥΤΟΔ. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ» της ΣΑΕ 047/6 με το ποσό του 1.500.000 ευρώ για ανέγερση νέου 6/θεσίου Δημοτικού Σχολείου στο Ρουσσοσπίτι.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την επίσκεψη του πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Ευριπίδη Στιλιανίδη και των συνεργατών του, στα μέσα του Οκτώβρη, στο Δημαρχείο του Ρέθυμνου. Τότε ως Δημοτικός Σύμβουλος, υπεύθυνος για θέματα Παιδείας, εκπόνησα πλήρες υπόμνημα σχετικό με τις κτιριολογικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Δήμου Ρεθύμνης και σε συνεργασία με το Δήμαρχο κ. Γιώργη Μαρινάκη, το είχαμε καταθέσει και το διαβουλευτήκαμε με τον Υπουργό Παιδείας. Ξεχωριστό υπόμνημα είχαμε καταθέσει για ανέγερση Δημοτικού σχολείου στο Ρουσσοσπίτι, μιας και μόνο εκεί ο Δήμος διέθετε εξασφαλισμένο οικόπεδο για τέτοια χρήση.
Ο Υπουργός αντιλήφθηκε την ανάγκη κατασκευής ενός τέτοιου έργου και μάλιστα σε έναν οικισμό με ραγδαία οικιστική ανάπτυξη και μετά το τέλος της σύσκεψης εξήγγειλε στα ΜΜΕ την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου στο Ρουσσοσπίτι.
Τώρα, το μόνο που μένει είναι η εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του Σχολείου από το Δήμο Ρεθύμνης, η οποία ελπίζω να επιταχυνθεί, αφού το υπάρχον σχολείο αδυνατεί ήδη να καλύψει τις ανάγκες του μαθητικού του πληθυσμού και από την επόμενη χρονιά θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε λυόμενες αίθουσες για να στεγάσουμε τους μαθητές.
Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όσους με τις προσπάθειές τους συνέβαλαν ουσιαστικά για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902