Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2009

Πότε θα δοθεί το όνομα στη νέα Πλατεία;

Ρέθυμνο, 18 Ιουνίου 2009 Προς Τον Πρόεδρο Του Δημοτικού Συμβουλίου Θέμα: Ονοματοθεσία Νέας Πλατείας.  Κ. Πρόεδρε,  Έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που η επιτροπή ονοματοθεσίας του Δήμου, στην οποία είστε και Πρόεδρος, προέκρινε 6 ονόματα, από τις 50 σχεδόν προτάσεις πολιτών και φορέων, σχετικά με την ονοματοθεσία της Νέας Πλατείας στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου. Τα 6 αυτά ονόματα, αποφασίστηκε, να εισαχθούν σαν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε το ανώτατο όργανο του Δήμου να αποφασίσει για την ονοματοθεσία της Πλατείας.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης στο Δ.Σ. της ΑΝΕΚ!!!

Με ανάμικτα συναισθήματα, απορία και έντονο προβληματισμό πληροφορήθηκε η ρεθεμνιώτικη κοινωνία τη συμμετοχή του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη στο νέο Δ.Σ. της ΑΝΕΚ. Μια συμμετοχή, που ήρθε λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του ισχυρού άνδρα της εταιρίας κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, ότι δεν συμφέρει την ΑΝΕΚ να έχει καράβι στο Ρέθυμνο! Και μπορεί η θέση του Δημάρχου Ρεθύμνου στο Δ.Σ. να είναι ex officio, όπως προβλέπεται στο καταστατικό της εταιρίας, όμως ο προηγούμενος Δήμαρχος κ. Δημήτρης Αρχοντάκης, είχε παραιτηθεί από αυτή τη θέση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, όταν η ΑΝΕΚ έπαψε να έχει καράβι στο λιμάνι του Ρεθύμνου.

Παραλειπόμενα "Νύχτας Ρεθυμνίων"

Ορίστε, λοιπόν, τα παραλειπόμενα του επίσημου δείπνου "Νύχτα Ρεθυμνιών" που έγινε το προηγούμεο Σάββατο στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, στο πλάισιο της Γιορτής του Κρασιού. Γιατί, η επιτυχία ενός gala, προσδιορίζεται και από την έκταση που θα του δοθεί στις κοσμικές στήλες των κουτσομπολίστικων και μη περιοδικών! Και επειδή εδώ στο Ρέθυμνο δεν έχουμε τέτοιου είδους έντυπα...