Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτέμβριος, 2011

Πόσα χρήματα θα μας κόψουν τον Οκτώβριο;

Εικόνα
Συνεχίζεται η άνευ προηγουμένου ληστρική επιδρομή στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και δη των εκπαιδευτικών. Έτσι, μετά την περικοπή των επιδομάτων το 2010 κατά 20% (12%+8%) και την εξανέμιση, ουσιαστικά, του 13ου και 14ου μισθού, έρχονται οι εκπαιδευτικοί να πληρώσουν για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο αναδρομικά, νέα δυσβάσταχτα χαράτσια. Θα προσπαθήσουμε εδώ να καταγράψουμε τις μειώσεις στις αποδοχές και από πού προέρχονται, ώστε να γνωρίζουν οι συνάδελφοι τι και πού πληρώνουν. Να σημειώσουμε ότι οι περικοπές γίνονται επί των μεικτών αποδοχών.

Το ορεκτικό το είδαμε, το κυρίως πιάτο;;;

Δηλώσεις κατά τη χθεσινή κατάληψη της Νομαρχίας Ρεθύμνου Ως την αρχή της χαριστικής βολής περιέγραψε τα νέα μέτρα ο Νίκος Δερεδάκης, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ρεθύμνου της ΑΔΕΔΥ. «Οι εξαγγελίες για το κόψιμο των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου στις 5 χιλιάδες ευρώ είναι το πρώτο πιάτο για το μενού που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες μετά και την επάνοδο του υπουργού Οικονομικών από την Αμερική. Υπολογίζουμε τι θα γίνει και πρέπει να διατρανώσουμε ευθαρσώς ότι δεν αντέχουμε άλλο. Δεν είναι μια κλισέ φράση αυτή, ο έλληνας υπάλληλος, ο επαγγελματοβιοτέχνης, ο μικρομεσαίος, δεν μπορεί να αντέξει άλλο, το πρόβλημα του είναι καθαρά θέμα επιβίωσης. Με την εργασιακή εφεδρεία, την απόλυση δηλαδή 30 χιλιάδων συνανθρώπων μας, χιλιάδες οικογένειες θα νιώσουν έντονο το πρόβλημα όχι πια της επιβίωσης αλλά της εξαθλίωσης. Πιστεύω ότι θα έχουμε έκτροπα για τα οποία δεν θα φταίει ο ελληνικός λαός αλλά εκείνοι που διαφεντεύουν τις τύχες των Ελλήνων όλο αυτό το διάστημα μηδενός ε

Ιδιωτική επιχείρηση «Η γνώση»

Γεννήθηκα το 1968. Από την ηλικία των 6 ετών αποφάσισα να ανοίξω μια «επιχείρηση» με θέμα τη γνώση. Από την παιδική μου ηλικία δούλευα σκληρά για να στήσω την «επιχείρηση». Πρωί-απόγευμα δουλειά. Το παιχνίδι για μένα, σε σχέση με άλλους συμομηλίκους μου, ήταν πολύ λιγότερο. Η οικονομική επένδυση μεγάλη. Αγγλικά, Γερμανικά, μουσική, βιβλία… Οι «χρηματοδότες» μου ήθελαν η επιχείρηση να πάει καλά. Ήξεραν πως πριν ανοίξει η «επιχείρηση» έπρεπε να ξοδέψουν πολλά, πάρα πολλά μέχρι να αρχίσει να έχει κέρδη.

Νέο Σχολείο: Ο επιθεωρητισμός και ο αστυφύλαξ επιστρέφει!

Είναι, πράγματι, απορίας άξιο πως κάποιοι σε αυτή τη χώρα «νομοθετούν» ελαφρά τη καρδία, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους κάποιες απλές, αλλά συνάμα σημαντικές παραμέτρους. Αναφέρομαι στο νέο σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη διοίκηση στο νέο σχολείο.

Δεν αντέχουμε άλλο κ. Παπανδρέου!

Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Γ.Α. Παπανδρέου Κ. Πρωθυπουργέ, Πέρασαν ήδη δύο, σχεδόν, χρόνια από τη μέρα που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας. Η ελληνική κοινωνία τιμώρησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τόσο για την αλαζονεία που επέδειξε την πενταετία της διακυβέρνησής της όσο και για τα εκατοντάδες σκάνδαλα που ταλάνισαν το σύνολο το σύνολο του δημόσιου και μη βίου.

Τοποθετήσεις νηπιαγωγών (ΠΕ 60) ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου 2011-2012

Τα ονόματα των νηπιαγωγών που  τοποθετήθηκαν σήμερα από το ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου. Λείπουν κάποια.. Καλή χρονιά!!!

Τοποθετήσεις δασκάλων (ΠΕ 70) ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου 2011-2012

Τα ονόματα των δασκάλων (ΠΕ 70) που τοποθετήθηκαν στο ΠΥΣΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Συγχωρέστε με για τυχόν λάθη! Καλή χρονιά! ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 8Ο ΨΩΜΑ ΑΡΓΥΡΗ 5Ο ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 8Ο ΑΛΕΦΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ 5Ο ΨΑΡΡΟΥ ΜΑΡΙΑ 14Ο ΜΟΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 7Ο ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 1Ο ΑΤΣΙΠΟΠ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 7Ο ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 2Ο ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ 1Ο ΡΕΘ ΞΙΦΑΡΑ ΣΤΑΥΡΙΑΝΗ 10Ο ΖΙΩΓΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 6Ο ΠΑΓΩΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ 8Ο ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 7Ο ΑΛΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 6Ο ΓΑΣΠΑΡΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ 5Ο ΣΑΛΒΑΡΑΚΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ 5Ο ΜΠΑΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ 14Ο ΚΟΝΣΟΛΕΝΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ 14Ο ΠΟΛΑΚΗ ΑΝΘΗ 7Ο ΤΖΕΚΑΚΗ ΠΟΛΥΜΝΙΑ 1Ο ΡΕΘ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΟΔΕΛΙΑΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 15Ο ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 7Ο ΤΡΙΠΟΔΙΑΝΑΚΗ ΜΑΡΘΑ 2Ο ΡΕΘ. ΚΑΡΑΜΠΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΩΝΙΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 6Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 5Ο ΧΑΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 2Ο ΑΤΣΙΠ. ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΝΟΡΜΟ ΒΙΤΑΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ 10Ο ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 9Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 2Ο ΡΕΘ. ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 9Ο ΓΕΡΟΥΚΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΡΜΕΝΟΙ ΜΑΓΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕ

Τοποθετήσεις δασκάλων (ΠΕ 70) ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου 2011-2012

Προσπάθησα από δω κι από κει, να βρω τα ονόματα και το σχολείο που πηγαίνει ο καθένας. Ξέρω ότι λείπουν ονόματα. Όχι πολλά, όμως. Μπορεί να υπάρχουν και λάθη. Συγχωρήστε με! Είναι μόνο των δασκάλων (ΠΕ 70). Των νηπιαγωγών θα προσπαθήσω αργότερα! Καλή χρονιά να έχουμε!

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι τελούν υπό διωγμό

Εικόνα
Σε πλήρη κατεδάφιση του Δημόσιου Τομέα και των Δημοσίων Υπηρεσιών, προχωρούν με τις αποφάσεις τους Κυβέρνηση και Τρόικα, υιοθετώντας τα πλέον βάρβαρα, νεοφιλελεύθερα και αντικοινωνικά μέτρα που γνώρισε η χώρα μεταπολεμικά.

Πάνω από 4000 φωτοτυπίες την ημέρα θα βγάζει ένα σχολείο!

Εικόνα
  Έχει γίνει ρουτίνα τις τελευταίες ημέρες το θέμα της έλλειψης των σχολικών βιβλίων. Το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι θα στείλει dvd σε κάθε μαθητή που θα περιέχει το σύνολο των σχολικών βιβλίων. Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε τη δυσκολία και πόσο κουραστικό είναι, ιδίως για μικρά παιδιά, η ανάγνωση μέσω οθόνης Η/Υ. Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, το Υπουργείο τονίζει θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να βγάζουν φωτοτυπίες τα βιβλία και να τα μοιράζουν στους μαθητές, ώστε να γίνεται το καθημερινό μάθημα.