Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2011

48ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ 28,29 Ιουνίου 2011

Εικόνα
Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα και αύριο εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα εν όψει και της ψήφισης στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων να κατέβουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν μαζικά ενάντια στα νέα οικονομικά μέτρα. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, ενώ ξεχωριστή κινητοποίηση διοργανώνει στις 10.00 το πρωί έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου το Πανεργατικό Μέτωπο Αγώνα.

Η πολιτική μέσα από την ποίηση

Εικόνα
Δεν είναι λίγες οι φορές που η ποίηση, μέσω των δημιουργών της, παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα και δίνει το δικό της, μοναδικό στίγμα στις πολιτικές εξελίξεις και καταστάσεις στο πέρασμα των χρόνων.

Κανείς δε βάζει το χέρι του σε άδειο καλάθι!

Εικόνα
Με αυτή την παροιμία ο θυμόσοφος λαός αναφέρεται σε αυτούς που προσδοκούν οφέλη σε οτιδήποτε κάνουν. Αναφέρεται σε έργα και ημέρες κάποιων οι οποίοι βοηθούν «ψυχή τε και σώματι», πολιτικούς κυρίως, να καταλάβουν την εξουσία.