Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2011

ΓΙΑΤΙ;;;

Εικόνα
Έφυγε τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου η μικρή Στέλλα. Στο άνθος της νιότης της. Με τα όνειρά της ανεκπλήρωτα. ΓΙΑΤΙ; Χρόνια τώρα, ως τοπική κοινωνία, εκτρέφαμε το   αυγό του φιδιού. Όλοι το ήξεραν και κανείς δεν μιλούσε. ΓΙΑΤΙ;

Θυσία στο βωμό της τρόικας ο Καλλικράτης

Εικόνα
Τέσσερις, σχεδόν, μήνες έχουν περάσει από την ανάληψη των καθηκόντων των νέων καλλικρατικών δημοτικών Αρχών και οι φόβοι όλων άρχισαν να επιβεβαιώνονται σχετικά με τα οικονομικά των νέων Δήμων. Τρεις, μέχρι σήμερα δήμοι του Ρεθύμνου έχουν ψηφήσει τους προϋπολογισμούς τους και τα στοιχεία που έχουν ανακοινώσει, σχετικά με τα χρέη τους, είναι αποκαρδιωτικά: Δήμος Ρεθύμνου, 10 εκ. ευρώ, Δήμος Μυλοποτάμου, 4 εκ. ευρώ, Δήμος Αγίου Βασιλείου, 2 εκ. ευρώ.

Μιχάλη Τρούλη: Ταξιδεύοντας στο Ρέθυμνο

Εικόνα
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   Σαν ένα τρικάταρτο καράβι που ταξιδεύει στο πέλαγος, παρομοιάζει ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης την Κρήτη. Ένα καράβι, που το μεσιανό του κατάρτι είναι ο Ψηλορείτης, το βουνό του Δία, το ιερό βουνό της Κρήτης. Πάνω στον Ψηλορείτη μας ανεβάζει με το νέο του βιβλίο ο Μιχάλης Τρούλης και από κει πάνω μας ταξιδεύει σε όλο το Ρέθυμνο.